Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

volgende paginavorige paginaterug naar dashboardSchoolgids

 4/38 

2.1 Waar staan wij voor?

Het Bredero Beroepscollege is een vmbo-school voor de basis- en kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg met en zonder lwoo, met de richtingen Dienstverlening, Economie en Techniek (Dienstverlening & Producten, Economie & Ondernemen, Produceren, Installeren en Energie en ten slotte Bouwen, Wonen en Interieur). Vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Vmbo geeft aansluiting tot het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Heel veel dus en dat betekent dat je op het Bredero Beroepscollege uit een groot deel van de beroepen op de arbeidsmarkt kunt kiezen.
Wist je dat meer dan de helft van je leeftijdgenoten vmbo doet? In het beroepsonderwijs, ook in het vmbo, gaat het niet alleen om wat je weet maar vooral om wat je kunt. Natuurlijk kun je niet zonder theorie. Maar alleen theorie is niet het doel. Waar het om gaat, is de praktijk en het ontwikkelen van je talenten. Veel dingen zal je bij ons leren door ze te doen en door ze te ervaren. Wat je uit boeken leert, kun je vaak in de praktijklessen gebruiken. ICT speelt hierbij een steeds grotere rol.

Op het Bredero Beroepscollege leren leerlingen veel over hun toekomstige beroepenwereld. Naast algemene vaardigheden, zoals het leren van de Nederlandse en een vreemde taal én het omgaan met computers, oefenen zij ook allerlei sociale en maatschappelijke vaardigheden. Wie na vier jaar van school komt, weet van aanpakken. Hij heeft lol in zijn werk, kan goed met mensen overweg en durft voor zijn mening uit te komen. De leerlingen zijn in staat om zich goed te profileren in een commerciële en/of dienstverlenende omgeving.

Onze school telt 270 leerlingen, 40 medewerkers en een groot, mooi gebouw.

Waar we goed in zijn?
We zijn goed in het begeleiden van leerlingen. Zowel in het succesvol leren, maar ook om een goede beroepskeuze te maken. Daarvoor krijg je bij ons niet alleen een mentor, maar ook een eigen loopbaancoach!

Wat we willen?
Dat iedere leerling met plezier naar school gaat en daar leert wie hij of zij is, kan en wil. En dan een diploma behaalt om trots op te zijn.