Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 14/78 

Muzieklessen nieuwe stijl

Dit schooljaar zijn we voor het eerst sinds lange tijd bezig met muzieklessen nieuwe stijl in het kader van culturele en kunstzinnige vorming. Muziek maken wordt bij ons op school gezien als een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het kind. Het gaat hierbij vooral om het plezier dat je aan muziek maken kunt beleven. Ook de samenwerking tussen de leerlingen om tot een mooi product te komen is voor ons van groot belang.

We weten dat veel kinderen in hun vrije tijd bezig zijn met sport, games, telefoons enzovoort. Ook wordt er in de vrije tijd veel naar muziek geluisterd door onze leerlingen. Wij wilden de leerlingen de mogelijkheid bieden om zelf kennis te maken met de muziekinstrumenten die zorgen voor de muziek uit hun oordopjes. We lieten daarom onze tweede klassen van zowel vmbo basis als kader de eerste weken na de zomervakantie tot aan de herfstvakantie werken met 'hubtowers'.

Zo'n 'hubtower' bestaat uit een mengpaneel waarop twee gitaren, een basgitaar, een micro-synthesizer, een microfoon en een tablet zijn aangesloten. Verder zijn er effecten voor de gitaar en zang aanwezig en iedereen maakt tijdens het oefenen gebruik van koptelefoons, zodat niemand 'last' heeft van elkaars muziekwerken. Na het met elkaar oefenen van een nummer als “Energie” van Ronnie Flex, “Loterij” van Lil Kleine of “Range Sessie” van Boef werd het nummer voor de eigen klas uitgevoerd. Natuurlijk gaat dit niet altijd perfect, maar het gaat om, zoals eerder gezegd, de samenwerking met klasgenoten en het plezier dat je aan muziek maken kunt beleven. Je kunt namelijk weinig fout doen wanneer je met plezier bezig bent. Met dank aan de coaches van de Amsterdamse Muziekschool: Illan, Victor en Remy.

Bekijk het filmpje met een impressie van de muzieklessen.

Johan Talsma, docent Bredero Beroepscollege