Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 10/78 

Een mooie stap op de rode loper

Maandag 5 februari hebben onze derdeklassers meegedaan aan het project ‘Stap op de Rode Loper’ in Amsterdam. In de OBA, het NEMO en het Scheepsvaartmuseum waren onze leerlingen de hele dag VIP’s.

Het programma bestond uit uiteenlopende workshops en optredens die te maken hebben met boeken, lezen en de Nederlandse taal. De leerlingen hebben zich onder andere kunnen verdiepen in: poëzie, rap, light graffiti, stop motion animation, verfilmde boeken, etc. De verhalen die door de verhalenvertellers werden verteld, waren spannend, indringend maar vooral fabelachtig. In de theaterzaal van de OBA hebben leerlingen fragmenten uit verfilmde boeken gezien. De ontmoeting met de schrijver en de acteur van Pizzamaffia was een groot succes.

Ook hebben de leerlingen populaire schrijvers ontmoet. Tijdens de lessen Nederlands hebben ze boekfragmenten gelezen en opdrachten gemaakt. Ze waren dus goed voorbereid om met de schrijvers in gesprek te gaan. Diverse schrijvers hadden quizvragen waarbij leerlingen een boek konden winnen. Dit waren de gelukkige winnaars: Nedda (pk3dp1), Natascha (pk3eo), Adil (pk3eo), Zoubeir (pk3pie), Bjorn (pb3bwi),  Ayoub (pk3bwi) en Djebhey (pk3bwi). Alle winnaars van harte gefeliciteerd en heel veel leesplezier!

Aan het einde van de dag waren de leerlingen een aantal verhalen, een geweldige ervaring en sommige zelfs een boek rijker!

Bekijk hier meer foto's.

Voor meer informatie over het project: http://www.stapopderodeloper.nl/