Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 30/88 

Jeremy is Amsterdammertje van het jaar 2016 geworden

Jeremy de Bel (12), uit klas 1c, is gisteren gekroond tot Amsterdammertje van het Jaar 2016! Jeremy was genomineerd vanwege zijn vrijwilligerswerk waarbij hij maar liefst drie keer in de week in de keuken helpt bij buurtrestaurant Resto VanHarte. De jury vond het bijzonder dat hij zich zo vaak inzet en betrokken is bij het héle proces. Vandaag werd Jeremy gefeliciteerd en in het zonnetje gezet door zijn klasgenoten.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Met die woorden begon burgemeester Eberhard van der Laan gisteravond in de Stadsschouwburg zijn speech, waarin hij bekend maakte dat de 12-jarige Jeremy de prijswinnaar was. Jeremy ontving de bokaal uit handen van oud-winnaar Toby, die vorig jaar de prijs in ontvangst nam voor zijn inzet voor vluchtelingen. Jeremy mocht als winnaar vanmorgen al de beursgong luiden bij Euronext op het Beursplein. Verder is hij straks een jaar lang te bewonderen met een portret in het Amsterdam Museum, mag hij op de koffie bij de burgemeester en gaat hij samen met de andere finalisten ook nog naar een voorstelling in de Stadsschouwburg.

Drie keer per week helpt Jeremy met koken, serveren en het begeleiden van de kinderen. Daarnaast helpt hij af en toe in de voedseltuin op het IJplein, met schoffelen en zaaien. Dankzij Jeremy kunnen de bewoners van de Vogelbuurt en IJplein elkaar ontmoeten én gezond eten. De jury vond het extra bijzonder dat Jeremy betrokken is bij het hele proces: hij helpt in de voedseltuin, serveert en bereidt de maaltijden en doet daarna ook nog de afwas.

Stichting Stadmakertjes organiseerde deze juniorverkiezing voor de vijfde keer. De gemeente Amsterdam en Rabobank ondersteunen dit initiatief financieel. In de afgelopen maanden kon heel Amsterdam hun kleine helden in de leeftijd 8 t/m 15 jaar aanmelden. De jury kiest uiteindelijk de top 10 en de winnaar uit. Het belangrijkste criterium: het Amsterdammertje moet zich belangeloos inzetten en een voorbeeld zijn voor anderen. 


Jeremy samen met burgemeester Van der Laan (Foto: Stadsmakertjes).


Jeremy ontvangt een presentje van schooldirecteur Van der Valk (Foto: A. El Kharrim).