Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 33/88 

In gesprek met de burgemeester op de Dag van de Tolerantie

Woensdag 16 november was de internationale Dag van de Tolerantie. Onze leerlingen uit de 3de klas, Hanife, Dieda en Sahra mochten deze dag meedoen aan de themamiddag van het museum ”Ons lieve Heer op Solder”.

Op deze jaarlijks terugkerende dag worden wereldwijd activiteiten georganiseerd rondom tolerantie en verdraagzaamheid. Tijdens de themamiddag in het museum gingen leerlingen in gesprek met onder andere burgemeester Eberhard van der Laan, politiewoordvoerder Ellie Lust en comedian Jandino Asporaat. Heel bijzonder dat onze leerlingen op deze middag ook aanwezig mochten zijn.

Hanife, Dieda en Sahra bereiden zich ’s ochtends nog voor op school en gaan daarna onder begeleiding van meester Hoogeboom richting het museum. Daar staat mevrouw Gevearts ons op te wachten. We maken kennis met de leerlingen van de andere scholen. En dan is het wachten op de burgemeester van Amsterdam. Meneer Van der Laan heeft de tijd genomen om samen met de leerlingen te praten over tolerantie. De burgemeester is blij, maar ook verrast dat de leerlingen zo vrij hun beleving rond het thema aan hem vertellen. Zijn conclusie aan het einde van het gesprek is dat niet alleen jongeren, maar ook ouderen nog veel kunnen leren over Tolerantie.

Fotograaf Caro Bonink legde de themamiddag van de Dag van de Tolerantie vast. Klik op de foto om het hele fotoverslag te zien.