Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 36/83 

Leerlingen aanwezig bij heropening Ons’ Lieve Heer op Solder

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 22 september het gerestaureerde Museum Ons' Lieve Heer op Solder heropend. Het zeventiende-eeuwse grachtenpand met de verborgen zolderkerk aan de Oudezijds Voorburgwal is de afgelopen zes jaar ingrijpend gerenoveerd. Drie leerlingen van onze school waren hierbij als eregasten aanwezig, samen met hun docent Hans Hoogeboom.

Tijdens het officiële gedeelte in de oude kerk zitten Cherisse de Vries, Dylana Klappe en Derya Yikilmaz vlak naast Hare Majesteit. De rapper Akwasi zingt het lied dat hij speciaal voor deze middag heeft gemaakt. Voor de tekst heeft hij zich laten inspireren door leerlingen van drie scholen, waaronder het Bredero Beroepscollege. Vervolgens gaat de groep naar de ruimte Zero of Tolerance. Wanneer koningin Máxima even later daar ook aankomt, wordt ze hartelijk ontvangen.

Na een warme hand van haar begint het mooie en onvergetelijke kwartier voor onze leerlingen: samen met de koningin praten over het thema ‘Tolerantie’. Over dat onderwerp kwam Akwasi op woensdag 9 september al op onze school praten. Cherisse, Dylana en Derya zijn na deze workshop met Akwasi uitgekozen om als eregast aanwezig te zijn bij de opening. Dylana en Cherisse mochten hun toespraak voordragen in bijzijn van koningin Máxima en dit werd met een warm applaus ontvangen. Tot slot gingen onze leerlingen op de foto met de koningin en Akwasi. De naam van de school en de namen van de leerlingen komen in de ruimte op de muur te staan. Al met al een warme en niet te vergeten bijeenkomst.

Zaterdagavond 26 september is in het TV programma “Blauw Bloed” aandacht besteed aan deze middag. Je kunt de uitzending hier terugkijken. Meer informatie over het museum: www.opsolder.nl

Lees hier de voordrachten van Dylana en Charisse:

Waarom is er nog oorlog? Omdat men de oorzaak niet aanpakt. Waarom sterven er zoveel vluchtelingen? Omdat wij als mensen onze ruggen toe keren naar de mensen die ons keihard nodig hebben. Hoe zit het met de kinderen hun toekomst. Maar hoe zit het met hun wensen dat ze dood mogen gaan. Dat ze in een “paradijs” terecht mogen komen. Door wie is dit veroorzaakt? Door mensen van de politiek. Onderling vechten om olie of een stuk land! Maar wat ze allemaal vergeten is: dat de wereld van ons allemaal is. Deze planeet is gemaakt voor ons samenleven. Maar wij zetten er grenzen op!
Dylana

Waarom zijn er mensen slecht? En waarom zijn er mensen goed?
Waarom zeggen mensen dat de politiek en niks aan doet?
Is het gelogen of spreekt men de waarheid? We kijken op naar feiten, maar het is slechts de waarheid.
Iedereen maakt fouten, niet iedereen is perfect!
Je kan rijk en gelukkig zijn, ik zal niet zeggen dat je er niets aan hebt.
Accepteer iedereen zo als die is. Probeer mensen niet te veranderen.
Want uiteindelijk zal je zien dat je beste vrienden op je veranderen.
Charisse


Vlak na de ontmoeting met Koningin Máxima.
De workshop met Akwasi over Tolerantie.