Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 33/83 

450 leerlingen uit groep 8 op bezoek tijdens de 'Je maakt het'-dagen

Tijdens de 'Je maakt het'-dagen van 11 t/m 15 januari bezochten 450 basisschool leerlingen uit groep 8 het Bredero Beroepscollege. Deze week werd georganiseerd door de vier VOvA-scholen in Amsterdam Noord: het Hyperion, De nieuwe Havo, de Bredero Mavo en het Bredero Beroepscollege. De week stond in het teken van de Techniek. Het belang van Amsterdam-Noord voor de Techniek is groot. Veel projecten worden in Noord gestart en uitgevoerd en er zijn veel mensen binnen de techniek aan het werk in Noord. Toch is de belangstelling voor techniek bij leerlingen uit Amsterdam niet vanzelfsprekend. Vandaar ook het initiatief vanuit de vier VOvA-scholen in Noord voor deze speciale techniekkennismaking. Alle schoolniveaus werkten samen aan één project.

Bezoek Saskia Groenewoud
Vanuit het Stadsdeel Noord kwam Saskia Groenewoud op de dinsdag een kijkje nemen. Saskia heeft vanuit haar functie bij het Dagelijks Bestuur Stadsdeel Noord onder meer Onderwijs in haar portefeuille en de aansluiting met het MBO. Ze was erg enthousiast over het project en onderkende het belang van het al op jongere leeftijd kennismaken met de leuke aspecten van de Techniek bij onze jeugd.

Met dit project is meer dan de helft van de groep 8 basisschoolleerlingen uit Amsterdam Noord bereikt. Leerlingen maakten tijdens dit project de zogenaamde “zenuwenspiraal”, waarin elektriciteit, metaal, hout en verbindingen werden verenigd tot een spel. Tijdens de afsluitende wedstrijd van het project mochten de leerlingen laten zien of ze met vaste hand naar de school gekomen waren. Per groep 8 werd een medaille uitgereikt aan de leerlingen die de zenuwen het best onder controle had.

Open dagen
Na deze eerste kennismaking met het Bredero Beroepscollege, de Bredero Mavo, De nieuwe Havo en het Hyperion Lyceum, hebben de groep 8-leerlingen natuurlijk nog alle kans om de komende maanden – samen met hun ouders – de open dagen op de verschillende scholen te bezoeken. A.s. zaterdag - 23 januari - is de open dag bij het Bredero Beroepscollege. Bekijk hier onze speciale open dagen nieuwsbrief. Voor data en info, zie www.checkhetvova.nl.

Fotoverslag van de 'Je maakt het'-dagen.