Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 50/83 

Bredero Beroepscollege opent deuren voor en met bedrijfsleven

Op zaterdag 1 februari vond op het Bredero Beroepscollege de eerste “vernieuwde” open dag voor groep 8 leerlingen plaats. Zij konden namelijk kennismaken met de leerlingen, de school, maar ook interactief workshops volgen bij vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en zo direct een echt vak beleven. Het Bredero Beroepscollege start namelijk vanaf volgend schooljaar met een nieuwe onderwijsprogramma, waarbij vanaf het eerste leerjaar gestart wordt met het ervaren van verschillende beroepsrichtingen waardoor het makkelijker wordt om een keuze voor een beroepsrichting te maken. Daarnaast wil het Bredero Beroepscollege de beste vmbo techniekschool van Amsterdam worden.

Interactie met bedrijven
Tijdens de open dag konden groep 8 leerlingen, naast de gebruikelijke kennismaking met de school en docenten, ook nog eens direct ervaring opdoen van bepaalde beroepen door het volgen van workshops. Deze vernieuwde open dag is voor het eerst met het bedrijfsleven samen georganiseerd. Zo was het GVB aanwezig in de aula om de leerlingen te tonen wat voor beroepen ze in huis hebben. Woningcorporatie Ymere stond bij de ingang buiten met een echt huis, waar groep 8 leerlingen onder begeleiding van vier leermeesters aan de slag gingen met proefjes uit verschillende facetten van bouwtechniek. Installatiebureau Klomp liet leerlingen ervaren hoe belangrijk en leuk installatietechniek is door de werking van zonnecellen via een zonneboiler en 3D-tekeningen zien. En Smederij Goedhart gaf demonstraties waarbij de combinatie meisjes en (fijn)techniek centraal stond. Deze bedrijven lieten op deze manier een ander en duidelijker beeld zien van wat Techniek tegenwoordig inhoudt. Er is een grote vraag naar goedopgeleide technische krachten op de arbeidsmarkt. Het Bredero Beroepscollege benadrukt dat de investering en aandacht voor het vak techniek al begint bij groep 8 leerlingen die een keuze voor een vervolgopleiding moeten maken.

Nieuw onderwijsprogramma
Het Bredero Beroepscollege start volgend schooljaar met een nieuw onderwijsprogramma waarbij leerlingen nog meer begeleiding en meer tijd krijgen om een keuze voor beroepsrichting te maken. De oriëntatie en verkenning met verschillende beroepen begint al in het eerste leerjaar en beslaat meerdere richtingen. Vind je bouwtechniek leuk en wil je een eigen bouwbedrijfje beginnen, dan is het misschien ook handig om te weten hoe je je boekhouding doet. Daarvoor volg je dan vakken van de beroepsrichting boekhouden. Het Bredero Beroepscollege heeft namelijk met de huidige studierichtingen, dienstverlening, commercie en techniek al vele jaren aangetoond dat alle leerlingen goed terecht komen. Dat wil zeggen; of doorstuderen via MBO naar HBO of naar een prachtige goed betaalde baan.

Spetterende open dag
Het Bredero Beroepscollege is een school voor, van én in Noord en gaat daarom verbindingen aan met de buurt, de omgeving en het bedrijfsleven. De open dag in deze vorm bleek succesvol. Er was een hoge opkomst bezoekers, zelfs de regen hield de leerlingen en hun ouders niet tegen. De school organiseert nog veel meer activiteiten en workshops door én met het bedrijfsleven, met name uit Amsterdam-Noord.

Bekijk hier een fotoverslag van de open dag op het Bredero Beroepscollege.

De presentatie over ons vernieuwende onderwijs kun je hier bekijken.