Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 68/83 

Eerstejaars op kamp Heino

Maandag 17 september zijn de eerste leerlingen al om acht uur op school. Een koffer vol en een slaapzak mee. Sommigen komen samen met vader of moeder. De bus gaat weg, gelukkig is iedereen op tijd. Veel mensen om ons uit te zwaaien. Mooi weer, heerlijk we gaan 3 dagen naar Heino met de eerstejaarsleerlingen.

Wanneer we aankomen zijn de kamers al ingedeeld. Sommige van ons slapen met 8, anderen maar met 6 op een kamer. Na het inruimen van de kamers gaan we naar de eetzaal. Er staat brood klaar met allerlei beleg en een kaassouffle. We mogen zelf uitkiezen. Er is ook soep voor diegene die dat wil. Drinken mag je zelf pakken. Fruit mag je ook nog meenemen. Er is genoeg, de juf heeft gezegd wel je bord leeg eten. Lijkt me logisch. Zal dit iedere keer zo zijn! Toppie. Wel ons bord na het eten even wegbrengen.
We gaan eerst zwemmen en voetballen in de zaal. Gelukkig wordt het steeds mooier weer.

In het huis krijgen we wat te drinken en wat om te snoepen. Nu zijn er op het veld 8 sporten uitgezet die we in een circuit met de klas gaan doen. Het is zo warm dat ik blij ben met een waterfles, deze zal straks wel leeg zijn. Softbal, plateaus stapelen, voetballen met een bal van een meter, badminton, alles komt aan de beurt. Bezweet naar de kamer en even opfrissen. Ga vanavond wel onder de douche. Nu warm eten, ja weer een heel buffet voor ons: soep, kipfilet, frietjes en/of bami, worteltjes en boontjes. Een bord vol en pudding toe en fruit nog om mee te nemen. Drinken is er ook weer bij. Je mag pakken wat je wilt.

Straks naar de disco, maar eerst naar de film. Ja, het is nog vroeg. De disco is gaaf. Alleen onze school is er. Veel dansen, ja alleen of toch met…; ik zeg het niet maar weet het wel! Terug in het huis nog even een dagverslag en nu slapen. Ja, dat wordt wel 1 uur. Dan doe ik echt de luikjes dicht.

De volgende dag gaan we overleven, of wel klimmen in palen en bomen, boogschieten, kanovaren, ladder klimmen, pijltjes schieten, op de loopfiets. Kortom, de hele dag lekker buiten met allerlei verschillende activiteiten. Jammer dat het soms regent. Maar dat laat ons niet afschrikken. Tussendoor lekker eten en goed drinken. Veel buiten betekent veel plezier en veel lichaamsbeweging. Daar krijg je honger van. Gelukkig is het eten lekker en er is weer voldoende, net als gisteren. Ook nu sluiten we de dag af met de disco. Wat blijkt? Om even na twaalf uur is het op alle kamers stil en slaapt iedereen. Ja, hoe kan het ook anders!!

Woensdagochtend alles weer inpakken en na het ontbijt gaan we met de bus naar pony-park Slagharen. Ja, hoe is het allemaal mogelijk, we doen zo veel. In de 8-baan. In het schip gaan we bijna over de kop. In de trein over het park. De lachspiegels, gaaf. De 3-D film. En ook nog een giga regenbui. In de bus naar huis heb ik bijna alleen maar geslapen. Het was fantastisch, juffrouw El Kharrim bedankt!

Bekijk hier een foto-verslag van het kamp.