Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 67/83 

Bredero Beroepscollege is Sportactieve School

Het Bredero Beroepscollege heeft het certificaat voor Sportactieve School ontvangen uit handen van KVLO en NOC*NSF. Dit certificaat wordt uitgereikt aan scholen die sport en bewegen hoog in het vaandel hebben staan. De leerlingen en de docenten van de vakgroep Lichamelijke Opvoeding werden donderdag met een feestelijke uitreiking op school in het zonnetje gezet.

Sportcertificaat
Voor scholen van het primair-, het speciaal- en het voortgezet onderwijs is het mogelijk om door de KVLO en het NOC*NSF gecertificeerd te worden als Sportactieve School. De gedachte achter deze certificering is dat het belang van bewegen en sport in de ontwikkeling van kinderen onvoldoende is gediend met het enkel geven van de voorgeschreven lessen lichamelijke opvoeding. Elke school zou meer moeten doen dan alleen dat. Dat 'meer' daar voldoet het Bredero Beroepscollege volledig aan, bleek zo uit de beoordeling.

Sportactieve school
Het Bredero Beroepscollege organiseert al jaren actief allerlei sportactiviteiten, waarmee de school investeert in een sportactief beleid. Zo worden 5 dagen per week sportlessen buiten het curriculum aangeboden. De school biedt structureel zelf georganiseerde sportactiviteiten aan zoals basketbal, voetbal, tafeltennis en kickbox voor zowel jongens als meisjes. Tevens doet de school, met veel succes, mee aan de sporten geïnitieerd vanuit Topscore Amsterdam. De teams van het Bredero Beroepscollege slepen dan ook elk jaar weer tijdens deze Topscore competities flinke prijzen in de wacht. Ook wordt er veel samengewerkt met sportexperts buiten de school. De school onderschrijft daarmee het beleid om een gezonde, actieve leefstijl bij leerlingen te bevorderen. Met deze certificering dingt het Bredero Beroepscollege ook nog mee naar de verkiezing "Sportiefste VO school van Nederland 2013".


Leerlingen van het Bredero Beroepscollege en docent LO nemen certificaat Sportactieve School in ontvangst. Foto: C. Nagelkerke, Bredero Beroepscollege