Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 60/82 

Leerlingen vallen in de prijzen met TEday

Woensdag 5 juni hebben onze techniekleerlingen twee prijzen in de wacht gesleept met TEday. De leerlingen uit klas B2BA hebben de winnende slogan bedacht voor het evenement, namelijk: Zonder techniek, geen toekomst! De slogan was de hele dag herkenbaar tijdens TEday op bijvoorbeeld de t-shirts die gedragen werden door alle techniek ambassadeurs.

De leerlingen uit klas B2BA krijgen binnenkort een speciale VIP-treatment. Zij mogen als een van de eerste een tocht maken in The Floating Dutchman. Dit is een amfibiebus, waarmee je een rondtocht maakt door Amsterdam. Ook leerling Jeru Warning viel in de prijzen, hij heeft een iPad mini gewonnen. We zijn als school erg trots op deze prestatie en feliciteren de leerlingen met hun fraaie prijzen.

TEday is dit jaar voor het eerst georganiseerd door het ROC van Amsterdam in samenwerking met Science Center NEMO. TEday is een doe- en oriëntatie dag voor techniekleerlingen, om ze kennis te laten maken met de mogelijkheden die een techniekopleiding biedt. De ROCvA leerlingen hebben de training 'Ambassadeurs van de techniek' bij Techniektalent.nu gevolgd. Onze techniekleerlingen hebben laatst deelgenomen aan een fotoshoot van Techniektalent. André Kuipers en Paul de Krom gingen met techniekleerlingen op de foto om het techniekonderwijs in Nederland te promoten.