Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 79/83 

Topprestaties bij Culinaire Vakwedstrijden

Sauteren, pocheren, blancheren en trancheren. Een eitje voor de deelnemende tien teams van Noord-Hollandse vmbo-scholen aan de regionale Culinaire Vakwedstrijd op donderdag 10 maart 2011. Voor het Bredero Beroepscollege was het een succesvolle dag met twee mooie prijzen. Mayank Devi mag zich dit jaar de beste gastheer van Noord-Holland noemen. Een tweede plaats was er voor het kookduo Sushmita Saldero en Saloua Akhamram.

Mayank overtuigde de jury tijdens de tafeldekoefeningen. Tevens liet hij twee tafelbereidingen zien en serveerde hij de lunch aan de gasten. Sushmita en Saloua moesten een lunch bereiden van vier gangen voor zes personen. Een vakkundige jury, beoordeelde hen op smaak, techniek en hygiëne.

Vakkundige jury
Ieder wedstrijdteam bestond uit drie leerlingen: twee koks en een gastheer of gastvrouw. Alle verrichtingen werden beoordeeld door een vakkundige jury met klinkende namen als chef-kok Christopher Naylor en sommelier Simon Veldman (restaurant Vermeer, Amsterdam); gerant René Kwakkenbos en chef-kok Jozua Jaring (restaurant De Hoop op d’Swarte Walvis, Zaandam); twee hygiënespecialisten (Etol Nederland). De jury beoordeelde vanuit hun vakgebied de prestaties van de leerlingen en bepaalde de prijswinnaars.

De vakwedstrijd
De Culinaire Vakwedstrijd werd gehouden op het Compaen vmbo te Zaandam. Andere deelnemende vmbo-scholen waren: Beroepsonderwijs aan Zee, De Berkhoff, College De Brink, Hubertus Vakschool, Kennemer College, Martinus College, Petrus Canisius College en De Titaan.

Foto: Het team van het Bredero Beroepscollege, met v.l.n.r. Sushmita, Mayank en Saloua.
Bekijk ook de andere foto's in het album.