Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 71/83 

Naomi, Dani en Anwar zetten hun beste beentje voor tijdens regionale Culinaire Vakwedstrijden

Sauteren, pocheren, blancheren en trancheren… Abracadabra voor u? Een eitje voor de deelnemende tien teams van Noord-Hollandse vmbo-scholen aan de regionale Culinaire Vakwedstrijd op donderdag 8 maart jl. Geen eerste prijs voor onze school dit jaar, maar wel een mooie 3e plaats in de categorie Koken/Hygiëne voor ons kookteam, evenals een aanmoedigingsprijs in de categorie Koken/Techniek.

Ieder wedstrijdteam bestond uit drie leerlingen: twee koks en een gastheer of gastvrouw. Naomi en Dani vormden ons kookteam en Anwar was onze gastheer. De koks kookten een lunch van vier gangen voor zes personen. Een vakkundige jury beoordeelde hen op kooktechniek, -hygiëne en smaak. De gastheren/-vrouwen werden getoetst op wijnkennis, theoretisch en praktisch inzicht omtrent serveerkunde en uiteraard goed gastheer(vrouw)schap.

Succes voor VOvA
De mooiste prijzen bleven wel binnen onze scholengroep. Leerlingen van De Berkhoff werden gekroond tot beste kookteam en de Hubertus Vakschool leverde dit jaar de beste gastheer. Deze prijs was vorig jaar weggelegd voor onze eigen Mayank. De leerlingen van De Berkhoff en Hubertus Vakschool zullen de provincie Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de Nederlandse kampioenschappen op 29 maart a.s.

Op de foto: onze leerlingen samen met de leerlingen van De Berkhoff en Hubertus Vakschool, de scholen die ook deel uitmaken van onze scholengroep.

Vakkundige jury
Alle verrichtingen werden beoordeeld door een vakkundige jury met klinkende namen zoals patron cuisinier Wilco Berends (restaurant-hotel De Nederlanden, Vreeland); souschef Jamie van Heije (restaurant Ron Blauw, Amsterdam); propriétaire Rogier Sluyter (restaurant De Goede Gooier, Blaricum); maître-sommelier Peter Bruins (restaurant De Bokkedoorns, Overveen); twee hygiënespecialisten (Etol Nederland). De jury beoordeelde vanuit hun vakgebied de prestaties van de leerlingen en bepaalde de prijswinnaars.

De vakwedstrijd
De Culinaire Vakwedstrijd werd gehouden op het College De Brink te Laren. Andere deelnemende vmbo-scholen waren: Beroepsonderwijs aan Zee, Kennemer College, Martinus College, Petrus Canisius College en SG Newton.

Uitslagen
Onderstaand alle uitslagen van de regionale Culinaire Vakwedstrijden.

Gastheer/vrouw

 1. Hubertus Vakschool
 2. Newton College
 3. De Berkhoff

Aanmoedigingsprijs: Martinus College

Serveren techniek

 1. College De Brink
 2. Kenmemmer College
 3. Hubertus Vakschool

Aanmoedigingsprijs: Scholen aan Zee

Koken / Techniek

 1. De Berkhoff
 2. College De Brink
 3. Newton College

Aanmoedigingsprijs: Bredero Beroepscollege

Koken / Hygiëne

 1. College De Brink
 2. De Berkhoff
 3. Bredero Beroepscollege

Aanmoedigingsprijs: Newton College